У чому краще готувати овочі

У зелених листових овочах міститься не менша кількість вітаміну С, який виступає найпотужнішим антиоксидантом. Цей компонент погано переносить нагрівання, відповідно гасити або варити листові овочі небажано. Найкращим способом приготування таких овочів стане їх термічна обробка в пароварці.

Як найкорисніше готувати овочі?

На пару. Саме так найкраще готувати овочі, особливо ті, що містять водорозчинні вітаміни. Техніка приготування на пару не потребує великої кількості води. Крім того, за такої техніки температура нагрівання середня. Збережена копія

В якому вигляді краще їсти овочі?

Наш організм здатний краще засвоювати бета-каротин із приготованих овочів, таких як морква, батат, кабачки та гарбуз, а не із сирих. Це пов'язано з тим, що приготування їжі розм'якшує стінки рослини і дозволяє нашій системі травлення ефективніше отримувати деякі поживні речовини.