На чому краще розрізати піцу: підбираємо ідеальний інструмент

Розрізання піци – важливий етап при подачі страви. Не тільки зовнішній вигляд піци залежить від правильного розрізання, а й зручність при вживанні. Багато хто оцінює якість піцерії саме після того, як вони нарізають піцу. Існує кілька способів розрізання, кожен з яких має свої переваги та недоліки.

Одним із найпопулярніших способів розрізання піци є поділ на сектори. При такому методі розрізання піца ділиться на рівні частини, як шматочок пирога. Такий спосіб ідеальний для подачі на тарілку, що дозволяє зберегти форму піци та полегшити її вживання.

Ще одним популярним способом розрізання піци є поділ на прямокутники. Такий спосіб розрізання особливо популярний у країнах, де прийнято їсти піцу ножем та вилкою. Перевага такого методу полягає в тому, що піца після розрізання менша схильна до розпаду, оскільки прямокутні скибочки легко утримуються приятелем.

Крім того, існує ще безліч способів розрізання піци, таких як поділ на смуги або трикутники. Кожен з них має свої переваги і може використовуватись залежно від форми та розміру піци, а також переваг гостей.

НазваОпис
Ніж для піциСпеціальний ніж із коліщатком для розрізання піци
Ніж для хлібаГострий ніж із зубчиками для розрізання тіста, включаючи піцу
Столовий ніжЗвичайний ніж для розрізання піци, якщо немає спеціальних інструментів
Кухонні ножиціКорисні для розрізання піци з товстим коржем або топінгом
СкибочкаПіцу можна розрізати на порції просто відламуючи скибочками

Ніж для розрізання піци: це найпоширеніший тип ножа для піци.Він має довге лезо, зазвичай довжиною від 12 до 14 дюймів, що дозволяє швидко та легко розрізати піцу на шматочки. Ніж із коліщатком: цей тип ножа для піци має колесо, яке дозволяє легко різати піцу на шматочки.

На чому краще різати піцу?

Ніж для піци ріже рівно, і він просто зручніший у використанні. Найоптимальніший варіант – ніж з диском з нержавіючої сталі та великою зручною ручкою.

Чому піцу ріжуть ножицями?

Якщо ви любите піцу з великою кількістю сиру, ви знаєте, як складно відокремити шматочок, щоб за ним не тяглося безліч ниток плавленого сиру. Тепер це легко зробити за допомогою спеціальних ножиць, додатково вони оснащені лопаткою для відділення шматка.

Як правильно їсти піцу руками чи вилкою з ножем?

Піцу закритого типу (кальцоне) прийнято їсти руками, оскільки її винайшли виключно для цього. Тісто неаполітанської піци м'яке, тому її легко скласти навпіл і є руками. Римську піцу з жорстким хрумким тестом зручніше їсти за допомогою ножа та вилки.

Як правильно називається ніж для піци?

Піццерізка – так називають ніж для піци – бувають різних видів. Деякі пристрої для нарізки піци викликають довіру, а інші – посмішку.