Як приготувати чай з гречки: традиційний рецепт та особливості заварювання

Чай із гречки – це ароматний та корисний напій, який має безліч позитивних властивостей для організму. Гречка, також відома як гречана культура, є одним із найпоширеніших злакових у світі. Вона містить велику кількість білка, клітковини, мікроелементів та вітамінів, роблячи її ідеальним інгредієнтом для приготування чаю.

Процес приготування чаю із гречки досить простий. Спочатку гречку слід добре промити та висушити. Потім вона обсмажується на сухій сковороді до легкого аромату. Обсмажену гречку поміщають у киплячу воду та варять близько 15 хвилин. Після цього отримане варення потрібно залишити настоятися на кілька хвилин.

Готовий чай із гречки можна пити як гарячим, так і холодним. Він має неповторний смак і аромат, який можна посилити, додавши варенню трохи меду або лимонного соку. Вживання чаю з гречки рекомендується підтримки організму, зміцнення імунітету і нормалізації обміну речовин. Не пропустіть можливість скуштувати цей міцний напій і відчути на собі його корисні властивості!

КрокОписскладові
Крок 1Підготовка гречки1 частина гречки
Крок 2Замочування гречкиВода
Крок 3Віджимання гречкиКоландер
Крок 4Сушіння гречкиРушник
Крок 5Обсмажування гречкиПательня
Крок 6Заварювання чайної гречкиГречка, вода
Крок 7Проціджування чайної гречкиЦедильна тканина
Крок 8Подача чаюЧашка, цукор за смаком

Як заварювати та пити гречаний чай Для приготування корисного та смачного напою Ку Цяо у заварний чайник потрібно покласти 5 г (близько 1 чайної ложки) насіння татарської гречки та залити 250 мілілітрів (1 склянка) окропу, закрити кришкою та наполягати чотири-п'ять хвилин. Напій готовий до вживання.16 жовт. 2020 р.

Як приготувати чай з гречки?

Заварювати гречаний чай правильно окропом, на відміну від багатьох інших чаїв. На один чайник об'ємом 350 мл у середньому потрібно 3–4 столові ложки гречки та 1–2 хвилини на заварювання. Принадність у тому, що тут немає жодних чітких правил.

Кому не можна пити гречаний чай?

Утриматися від вживання гречаного чаю варто людям із захворюваннями ШКТ, якщо вони перебувають у стадії загострення. У гречаному чаї немає глютена, але він може підвищувати згортання крові. Дієтологи радять вживати гречаний чай курсами тривалістю трохи більше місяця.

Який ефект від гречаного чаю?

Татарська гречка містить вітаміни В1 і В2, магній і залізо, насіння багате на клітковину. Чайні напої та продукти з додаванням гречки нормалізують тиск, допомагають травленню, покращують пам'ять та сон, виводять зайву рідину та токсини з організму.