Як правильно вибрати кабачки: поради експертів

Кабачки – це одне з найпопулярніших овочів, які можна знайти на ринках та супермаркетах. Але як вибрати найсвіжіші та найсмачніші екземпляри? Є кілька ознак, на які варто звернути увагу перед покупкою.

По-перше, зовнішній вигляд кабачків має велике значення. Майте на увазі, що свіжі кабачки мають бути яскравого зеленого кольору, без потертостей та плям. Вони повинні мати гладку поверхню та бути однорідними за розміром. Уникайте покупки кабачків з відкритими або пошкодженими кінцями, оскільки це може сигналізувати про проблеми з якістю.

Крім того, зверніть увагу на стебло кабачка. Він повинен бути свіжим та зеленим, без будь-яких ознак висихання чи загнивання. Кабачки з твердим і міцним стеблом зазвичай є свіжішими та смачнішими, тому перевагу потрібно віддавати саме таким екземплярам.

Зрештою, не забудьте перевірити вагу кабачків. Хороші кабачки повинні бути важкими на дотик, що свідчить про те, що вони соковиті та сповнені вологи. Уникайте покупки легких і ніжних кабачків, оскільки вони можуть бути перезрілими і втратили свої корисні властивості.

ЧинникиЯк вибратиОзнаки якості
КолірВибирайте кабачки яскравого, насиченого кольоруВідсутність плям та пошкоджень на поверхні
РозмірВіддайте перевагу середньому розміру кабачкиНе надто маленькі та не надто великі
ФормаВибирайте кабачки з правильною, рівною формоюВідсутність викривлень та деформацій
ШкіркаПри покупці звертайте увагу на стан шкіриШкірка має бути блискучою і без пошкоджень
СтеблоЗверніть увагу на стан стеблаСтебло повинне бути свіжим та зеленим
ЗрілістьВибирайте кабачки із зрілим насінням усерединіЗріле насіння має темний колір і тверду структуру

Шкірка кабачка має бути гладка, трохи блискуча, але не надто глянсова. Ненатуральна глянсовість – це ознака того, що у кабачках багато пестицидів та нітратів. Варто звернути увагу і на плодоніжку кабачка: вона повинна бути зеленою та свіжою, злегка вологою.14 лип. 2023 р.

Як вибрати гарні кабачки?

При виборі важливо звернути увагу на цілісність плода та його шкірки. На поверхні кабачка не повинно бути тріщин, подряпин, коричневих плям або будь-яких інших пошкоджень та пом'ятостей. Овочі повинні бути пружними та не проминатися під пальцем при натисканні.

Як визначити свіжість кабачка?

Перевірити свіжість легко – потрібно тицьнути нігтем у кабачок. Якщо залишився зелений слід – кабачок молодий. Якщо ніготь не залишає сліду, шкіра за твердістю більше 2 одиниць за Роквеллом, кабачок приготувався до зими. Усередині велике насіння, порожнина і затверділа м'якоть.

Який найкращий сорт кабачків?

Порівняння сортів: вибираємо, який сорт вибрати та купити

МісцеНазва сорти
1Кавілі
2Іскандер
3Суха
4Сальвадор

Чим відрізняються зелені кабачки від білих?

Кабачки більші, бувають світло-зеленими, білими та яскраво-жовтими.. Цукіні – поменше і шкірка у них темно-зелена. У кабачків м'якоть пухка і водяниста, з великою кількістю великого насіння. Перед приготуванням їх краще позбутися, особливо, якщо це великі плоди.