Як правильно смажити свіжі креветки, щоб вони не варилися: секрети та рецепти

Креветки, що є популярним і смачним делікатесом, можуть бути приготовані різними способами: варінням, запіканням, грилем тощо. Один із найпопулярніших варіантів – смаження креветок. Однак, щоб отримати справжню насолоду від цієї страви, необхідно знати кілька основних правил під час приготування.

Перше, на що слід звернути увагу, це якість креветок. Рекомендується використовувати свіжі креветки, які були впіймані. Від свіжості залежить смак та аромат страви. Також важливо не пересмажити креветки, щоб зберегти їхню ніжність та соковитість.

Друге правило – Приготування креветок перед смаженням. Непроварені креветки слід почистити від панцира та кишкової нитки, яка може зіпсувати смак страви. Для цього можна використовувати ніж чи спеціальні пінцети. Також рекомендується промити креветки холодною водою.

Як смажити не варені креветки
Що потрібноГоловні інгредієнтиДодаткові інгредієнти
КреветкиОлія для смаженняЛимон
Кількість500 г2 столові ложкиЗа смаком
Кроки приготування1. Очистіть креветки від панцира та видаляйте кишечник.
2. Розігрійте сковороду з олією на середньому вогні.
3. Обсмажте креветки до золотистої скоринки з обох боків.
4. Подавайте смажені креветки з лимонними часточками.

Як приготувати креветки не варені?

Добре розігрійте сковороду і лише потім наливайте олію. Попередньо посоливши креветкикинути на сковороду. Обсмажуйте з одного боку 1-1,5 хвилини, потім перевертаємо і також з другого боку.Додайте до морепродукту нарізаний тонкими слайсами часник і зачекайте 30 секунд, поки він дасть свій приємний аромат.

Як готувати креветки?

Неочищені розморожені креветки сирі варяться 2-4 хвилини при безперервному кипінні (з моменту повторного закипання води). Очищені – 1-2 хвилини. Якщо ви купили варено-морожені аргентинські креветки, то підігрійте їх окропом протягом 3-5 хвилин.

Чи можна креветки просто обдати окропом?

Варені чи сирі. Найчастіше у продажу зустрічаються варено-морожені креветки. Вони вже зварені (тому мають червоний колір) і їх не потрібно готувати: максимум, можна, обдати окропом або прогріти на сковороді протягом хвилини.

Чи можна смажити заморожені креветки?

Щоб правильно засмажити заморожені салатні креветки, краще заздалегідь зняти з них панцир. Це легше зробити, обшпаривши морепродукти, тоді зовнішня оболонка просто відійде від тіла креветки. Після того, як вони приготуються, можна кидати креветки до інших інгредієнтів салату.