Як правильно посолити рижики та грузді

Як краще зберегти солоні рижики на зиму?

Розкладіть рижі у стерилізовані банки, трохи утрамбовуючи та додаючи розсіл. Закрийте банки і поставте стерилізуватися 10 хвилин у киплячій воді, попередньо опустивши в каструлю рушник. Води повинні бути по "плічки" банки. Після цього банки можна прибирати для зберігання.

Як солити гриби?

Окремо варять розсіл: у воду кладуть 50-80 г солі з розрахунку на 1 кілограм грибів, Залежно від типу зберігання. Якщо зберігати солоні гриби у холодному місці, солі додаємо менше, якщо у прохолодному – більше. У солоній воді кип'ятимо прянощі: перець, гвоздику, лавровий лист. Після цього розсіл охолоджуємо.