Їдальня як користуватися в ресторанах коротко

Прилади мають праворуч від страви, для якої вони сервіровані. Виделку розміщують зліва, а ложку – справа, якщо вони обидві використовуються для зачерпування. Після їх використання обов'язково повертають назад. Якщо ложка подавалася на окремій тарілочці, це означає, що її потрібно залишити у спільній страві.30 березня. 2021 р.

Яким чином слід використовувати столові прилади?

Запам'ятай: столові прилади завжди слід брати в порядку "зовні – всередину", тобто спочатку ті, що лежать далі від тарілки, потім, з кожною новою зміною страв, послідовно рухаємося до центру порційного сервірування.

Якою вилкою починати їсти?

Щоб не заплутатися в різноманітті розкладених на столі виделок і ножів, достатньо пам'ятати одне правило: слід завжди починати з приладів, розташованих далі від тарілки. Найближче до неї зазвичай кладуть прилади для м'яса. Прилади, що лежать ліворуч, потрібно брати лівою рукою; ті, що праворуч – правою.