Горобина чим вона корисна

Ягоди червоної горобини широко застосовують у народній медицині. Найбільш часто настої та відвари використовують для зниження кров'яного тиску, лікування недокрів'я, анемії та серцевої недостатності. Також сік плодів допомагає зупиняти кровотечі, зменшувати набряки, прибирати запалення та зміцнювати стінки судин. 6 травня 2021 р.

Навіщо корисна горобина?

Горобина допомагає при авітамінозах, недокрів'ї та цинзі, при занепаді сил і після перенесених операцій та тяжких хвороб. Використовується для профілактики гіпертонії та атеросклерозу, як кровоспинний засіб, зміцнює стінки судин, стимулює кровообіг. Нормалізує обмін речовин. Збережена копія

Чи можна їсти ягоди горобини?

Гіркоти та органічні кислоти горобини посилюють здатність перетравлювати шлункового соку. Рекомендовані плоди горобини хворим на цукровий діабет, так як містять натуральний замінник цукру – солодкий спирт сорбіт. Порошок із плодів або свіжий сік рекомендується вживати при ожирінні.