Чим корисний цедра апельсину

Шкірка апельсина містить більше вітамінів А, С, Е, ніж його м'якоть, багата ефірними оліями, рослинними пігментами та пектиновими речовинами. У ній багато калію та фосфору. Американські вчені заявили про користь апельсинової кірки для серця.23 Грудня. 2019 р.

Навіщо цедра апельсина?

Цедра апельсину – верхній шар апельсинової шкірки з великим вмістом ефірних олій. При переробці з плодів акуратно знімається забарвлена ​​оболонка, перемелюється та висушується. Цедра використовується кулінарами та кондитерами для надання страв характерного апельсинового смаку та аромату.

Чи можна їсти шкірку від апельсина?

За словами дієтолога Аїди Каримової, апельсини, лимони, мандарини, помело та грейпфрути можна їсти зі шкіркою, тому що в ній міститься більше вітамінів, ніж у м'якоті. Більше того – це додаткове джерело клітковини.