Чим корисна зубатка для організму людини
Біле м'ясо зубаток хороше джерело вітаміну А та вітамінів В1, В6, РР, тіаміну, рибофлавіну, нікотинової та пантотенової кислоти. М'якуш цієї риби легко засвоюється і містить важливі для організму мінерали: натрій, калій, кальцій, залізо, магній цинк, фосфор, йод, хром та кобальт.
Чи можна їсти рибу зубатку?
Шкіра зубатки також їстівна, проте відсутність луски означає, що ця риба не є кошерною. Зубатку зазвичай смажать у клярі або на грилі, піддають холодному або гарячому копченні, готують на пару з овочами. Також зубатка є добрим інгредієнтом для рибного філе, котлет, запіканок, пирогів. Збережена копія
Навіщо вимочувати зубатку?
А так, якщо готувати зубатку вдома, то спочатку її потрібно вимочити. Не солити, коли готуєш, а зробити сольовий розчин потрібною за смаком солоності. У розчині вона збереться, стане щільнішою. Кілограмовому шматку потрібна приблизно година.